MEGÚJULT WEBSHOPUNK Kérlek újítsd meg regisztrációdat »

Robotfűnyírók előnyei - ami miatt annyira népszerű

Robotfűnyírók előnyei - ami miatt annyira népszerű

A gyep rendszeres nyírása az egyik legfontosabb karbantartási munkafolyamat a vonzó gyep elérése érdekében. A robotfűnyíró használata igen költséges beruházás, de számos előnnyel jár. A robotfűnyírók ma már egyre elterjedtebbek a házikerteben.

A fűnyírás automatizálásával rengeteg időt takaríthatunk meg és nem utolsó sorban igen kényelmes megoldás.

A rendszeres nyírás igazi kihívás lehet; sokszor az időhiány miatt kimarad egy-egy nyírás, aztán a túl nagyra nőtt felületet helytelenül egy menetben lenyírva próbáljuk orvosolni a problémát. A robotfűnyírók használata tehát valódi megkönnyebbülést jelenthet a kerttulajdonosok számára. A kiválasztás fontos előfeltétele a megfelelő méretű eszköz és a professzionális felszerelés, mert így teljesülhetnek a gyep minőségével szemben támasztott követelmények. Nagyszámú gyártó van a piacon, különböző modellekkel, amelyek különböznek a terület teljesítménye, az akkumulátor kapacitása, a kés típusa és száma tekintetében.

A sportpályák, golfpályák fenntartásában is elterjedőben van a nagyteljesítményű (akár 24 000 m² felületkapacitású) robotfűnyírók használata. A rendszeres nyírás jelentős munkaterhet jelent ilyen nagy felületek ápolása során. A pályagondnokok, greenkeeper-ek számára használatuk valódi megkönnyebbülést lehet.

Robotfűnyírók tulajdonságai és előnyei

Ha eldöntöttük, hogy robotfűnyírót telepítünk a kertbe fontos, hogy először a gyepterület alapján válasszuk ki a robotfűnyíró méretét és teljesítményét. A fűnyíró robotok 15–105 centiméteres vágási szélességben áll rendelkezésre. Ez 400 vagy 20 000 négyzetméter elméleti terület-kapacitásnak felel meg. Fontos tényező, amelyet gyakran elhanyagolnak a megrendelők, a robotfűnyíró maximális „mászó” képessége, mekkora emelkedőn képes dolgozni.

Befolyásolja a gyep minőségét

A Német Golf Szövetség a DGV tanulmánya azt mutatja, hogy az robotfűnyírók használatával jobb gyepminőség érhető el. Az állandó használat egyenletes vágási magasságot garantál a hagyományos kaszáláshoz képest. A robotok kisebb súlya a talaj kisebb tömörödésére utal, így csökken a vízáteresztő képességre gyakorolt ​​negatív hatás. A nyesedék állandó visszaterítése aktiválja a talaj életét a természetes tápanyagellátás eredményeként, amelyet a trágyázási tervben figyelembe kell venni. (DGV, 2020) A rendszeres vágási intervallumok kevésbé terhelik a gyepet, mivel minden bizonnyal betartják a egyharmad szabályát. (A növekedési magasság legfeljebb egyharmada kerül eltávolításra). Ennek eredményeként a sűrűség növekszik, serkenti a növekedést.

A robotfűnyírók fejlesztése, digitalizálás

A programozott minta szerint működő GPS-vezérlésű rendszerek - amint az a mezőgazdaságban szokásos - már elérhetőek a piacon. Az eszközöket az okostelefonnal könnyen be lehet programozni és vezérelni. A gyártók felügyelet nélküli független fűnyírást kínálnak a felhasználónak. Alkalmazások (Android és iOS), mobil és WiFi kapcsolat, szoftverfrissítések és flottakezelés távkarbantartással.

Előző Következő