MEGÚJULT WEBSHOPUNK Kérlek újítsd meg regisztrációdat »

EUROGREEN – LUPIGREEN® szerves gyeptrágya család

Pillangós csillagfürt a Lupigreen alapanyaga

Miért ajánlott a szerves gyeptrágya használata?

Több mint húsz év gyepszőnyeg termesztéssel a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy szinte már mindent láttunk, ami gyeppel kapcsolatos. Akár az időjárást, a nyári aszályt, öntözést vagy tápanyag utánpótlást vesszük figyelembe, a legtöbb extremitással már találkoztunk.

Igaz ez a pázsit tápanyag utánpótlására is. Cégünknek kifejezetten fontos a fentarthatóság. Nem csak amiatt, hogy ne terheljük feleslegesen a környezetünket, hanem amiatt is, mivel csak így tudunk évről évre gyepszőnyeget termeszteni ugyan azon a területen, monokultúra keretein belül.

Kiemelten fontos, hogy a talajéletet fentartsuk és javítsuk, mivel így érhetjük el, hogy a nővényállomány egészséges és ellenálló legyen, amikor a vásárlóinkhoz kerül.

Ehhez a legfontosabb, hogy talajainkat megfelelően éltessük, ne csak kizsákmányoljuk. Ha csak egyoldalúan folyamatosan műtrágyákat használnánk már nem lennénk képesek gyepszőnyeget termelni ugyanazon a területeken. Fontos ezért az organikus tápanyagok visszapótlása, a talajélet megőrzése és élénkítése évről évre.

Egészséges talaj kézben tartva.

Ugyan ez igaz, ha valaki a házikertjében, sportpályán szeretne tökéletes szőnyeg szerű pázsitot. Ha csak egy oldalúan fű műtrágyát használunk a tápanyagok visszapótlására, egy idő után azt vennénk észre, hogy hiába szórjuk ki azt, elmarad a kívánt eredmény.

Sok esetben a gyep egyre fogékonyabbá válik a különböző betegségekre, egyre több gombás folttal találkozhatunk a stresszes helyzetekben. Mindennek oka, hogy a talajélet nem megfelelő, megöltük és kizsákmányoltuk a talajban tevékenykedő mikroorganizmusokat és parányi élelőnyeket.

Ezek a kis talajlakók felelősek ugyanis azért, hogy egészséges és ellenálló gyepünk legyen. Hogyan érhetjük azonban el ezt? Szerencsére nem kell csodaszerekre gondolni:

A megfelelő talaj- és gyep gondozáshoz elég, ha szerves tartalmú trágyákkal élénkítjük a talajélet.

Erre fejlesztette ki a német EUROGREEN Gmbh. az új LUPIGREEN® organikus trágya családot.

Pillangós virázgatú csillagfürt, a LUPIGREEN alapanyaga

LUPIGREEN® gyeptrágya család

Mitől is különböznek a LUPIGREEN® gyeptrágyák más szerves-ásványi gyeptrágyáktól? A válasz a gyeptrágya alapanyagaiban és előállításában van.

A LUPIGREEN® szerves trágyák nem tartalmaznak állati összetevőket (pl. vérliszt, csontliszt, szaruliszt), kijuttatásakor nincsen kellemetlen szaga.

Az EUROGREEN álláspontja szerint a gyeptrágyáknak nem vágóhídról származó állati melléktermékekből kell, hogy álljanak. Ezen termékcsalád újítása, hogy a szerves hatóanyag csupán növényi eredetű alkotóelemekből áll, melynek alapanyaga a lokálisan termesztett pillangós virágzatú csillagfürt (Lupinus sp.).

Hasznos baktériumok

A csillagfürt különlegessége, hogy gyökerén szimbiotikus kapcsolatban hasznos baktériumok élnek, melyek a fotoszintézis során előállított cukrok felhasználásával légköri nitrogént kötnek meg és szolgáltatnak a növény számára. Ezeket a tápanyagokat a csillagfürt a magjában eltárolja, ebből készül a LUPIGREEN®.

Pillangós virágzatú csillagfürt magja növényi forrásból biztosítja a gyeptrágya alapanyagát.

 

A LUPIGREEN® termékcsalád mindegyik tagja tartalmazza a PlantaCur® P56 növényerősítő kivonatot, mely elősegíti a növény természetes védekező rendszerének erősítését, valamint a gyep rugalmasságát jelentősen növeli számos stressztényezővel szemben (pl. szárazság, hőség, betegségek stb.)

A makroelemek mellett a termék tartalmaz magnéziumot és vasat is, melyek elősegítik a klorofil formációt, ezzel a mélyzöld szín kialakulását.

Homokos talaj javítása

A LUPIGREEN® szerves gyeptrágyák kiválóan alkalmasak gyengébb termőképességű, homokos talajok javítására. Mivel a homoktalajok alapvetően gyenge vízgazdálkodási tulajdonsággal és tápanyag-szolgáltató képességgel rendelkeznek, a szerves hatóanyag pozitívan hat a homoktalaj tulajdonságaira.

A LUPIGREEN® gyeptrágyák szerves anyag tartalma elősegíti a sovány homokos talaj termékennyé tételét és talajjavítását, vízháztartásának javítását.

 

A legjobb talajjavító anyag

Ha úgy látjuk, hogy talajunk elnyel minden vizet és/vagy nagyon laza szerkezetű, vagy ha sokszor fordul elő gombás betegség a kertünkben, érdemes az EUROGREEN TERRACUR talajktivátort alkalmazni!

A teljesen növényi eredetű és összetételű TERRACUR talajjavítót alkalmazhatjuk:

 • homokos talajon történő füvesítés vagy gyepszőnyeg fektetés előtt a talajba forgatva
 • a már meglévő gyepállományra kiszórva, pl. őszi gyepszellőztetés után
 • legyengült, betegségekre fogékony (pl. gombafoltok) gyepállomány javítására

Ez egy igazi nehéz ágyú, mely elősegíti a talajszerkezet javítását, 70% szerves anyag tartalmának köszönhetően elősegíti a talajélet fejlődését.

Környezetbarát előállítás

A LUPIGREEN® előállítása 60%-kal kevesebb energiát igényel a konvencionális műtrágyák gyártásához viszonyítva.

Kiemelten fontos ez a jelenlegi földgáz árak mellett, mivel a műtrágyák nitrogén tartalma földgáz égetésével jön létre, a légköri N átalakításával. Ez az előállítási folyamat váltható ki nagy mértékben a pillangós virágzatú csillagfürt magas tápanyag tartalmú magjának felhasználásával.

Mindezek mellett a csillagfürt nagymértékben növeli a terület biodiverzitását, hosszú virágzása alatt értékes méhlegelőként szolgál.

Ha szeretnénk óvni környezetünket, és unokáinknak ugyan így tovább adni, a LUPIGREEN® egy zöld alternatívát jelenthet számunkra, mellyel a legkevésbé terheljük az élővilágunkat.

LUPIGREEN® szerves trágya évszakhoz igazítva

Ahogy a mi ruhatárunk is változik évszakról évszakra, a gyep tápanyag igénye is eltérő az egyes évszakokban. Más a gyepállomány fejlődési üteme márciusban és júliusban, máshogy kell elvégeznünk a gyep trágyázását.

A LUPIGREEN® termékcsalád ennek megfelelően különböző összetételt kínál az egyes alkalmazásokra.

LUPIGREEN® Tavasz P56

Tavasszal a gyep téli álomból való felkeltése a cél, melyet nagyobb dózisú nitrogén utánpótlással tudunk megtenni.

Tavaszi gyeptrágya a LUPIGREEN® tavasz, mely alacsonyabb tavaszi hőmérsékletek esetén is kiváló zöldítő hatással rendelkezik. Ez köszönhető a gyors oldódású nitrogén formáknak és a vasnak, illetve a magnéziumnak.

 • Tápanyag összetétel: 11 + 1 + 4 (+1) + Fe
 • Szervesanyag tartalom: 46%
 • Hatástartam: 10-12 hét
 • Kijuttatási dózis: 20 kg/zsák elegendő 285 – 665 m² | (30 – 70 g/m²)
EUROGREEN LUPIGREEN® szerves gyeptrágya

 

LUPIGREEN® Nyár P56

A nyár elején és végén (májusban és augusztus végén – szeptember elején) alkalmazhatjuk a LUPIGREEN® nyár szervestrágyát.

Ebben a nyári gyeptrágyában a magas nitrogén mellett magasabb arányú kálium található meg. Ez elősegíti a növényzetet a stresszes körülményekre (pl. hőség, szárazság). Ezen felül a pontosan kialakított tápanyag arányoknak köszönhetően fenntartó trágyaként is alkalmazható.

 • Tápanyag összetétel: 10 + 2 + 6 (+1) + Fe
 • Szervesanyag tartalom: 53%
 • Hatástartam: 10-12 hét
 • Kijuttatási dózis: 20 kg/zsák elegendő 285 – 665 m² | (30 – 70 g/m²)

LUPIGREEN® Ősz P56

Az őszi tápanyag utánpótlás (és ezáltal az őszi gyeptrágya) célja, hogy megerősítsük a gyepállományt és felkészítsük azt a rideg, stresszes téli hónapokra. Ezt magas K tartalommal érhetjük el, mivel a kálium megerősíti a növényi szöveteket és sejtfalakat.  

A LUPIGREEN® ősz ennek megfelelően a tápanyag raktárak feltöltésére összpontosít. Ez a kálium túlsúlyos szerves gyeptrágya alkalmazható az őszi hónapok (szeptember-október) mellett nyáron is (június-július)! Alkalmazásával a gyepállomány könnyebben átvészeli a megterhelő stresszes hónapokat, kevésbé lesz fogékony a betegségekre, szárazságra, extrém hőmérsékletekre.

 • Tápanyag összetétel: 6 + 2 + 12 (+1) + Fe
 • Szervesanyag tartalom: 50%
 • Hatástartam: 10-12 hét
 • Kijuttatási dózis: 20 kg/zsák elegendő 285 – 665 m² | (30 – 70 g/m²)

Eurogreen-Tiszafa Kft. iroda épülete

EUROGREEN szerves gyeptrágyák vásárlása

A LUPIGREEN termékek megvásárolhatóak:

Előző Következő